itulau_tulaga

E faafia ona e sui lautioata?
O le tele o tagata e leai se manatu o le ola tautua o tioata.O le mea moni, o matatioata e iai foʻi lona ola e pei o meaʻai.
O le a le umi e tumau ai se pea tioata?O le a le tele e te manaʻomia e toe faʻaleleia ai?

Muamua, fesili ifo ia te oe lava se fesili: E mafai ona e vaʻai manino ma faʻalelei?
Matatioata, o lona aoga autu o le faasa'oina o le vaai.Pe tatau ona sui se pea matatioata pe leai, o le manatu muamua lava pe mafai ona maua se vaaiga lelei pe a uma ona ofuina.O le va'aiga fa'asa'o lelei e mana'omia e le gata o le va'ai manino, ae fa'apea fo'i le va'ai lelei ma le tumau.
(1) E tau le manino le vaai, e vave ona vaivai mata
(2) E mafai ona e vaai manino, ae e te lagona le le fiafia pe a e ofuina mo se taimi umi
Afai lava e tutupu nei tulaga e lua, o ia matatioata e le agavaa ma e tatau ona sui i le taimi.

1

O lea la, e fa'afia ona sui lau matatioata?E faalagolago i tulaga eseese.

Tamaiti ma talavou: Suia e tusa ai ma le suiga o tikeri

O tamaiti ma tupulaga talavou o loʻo i ai i le tulaga o le tuputupu aʻe ma le atinaʻe, ma o le taimi maualuga lea o le faʻaogaina o mata, ma o le tikeri e vave suia.Ona o le umi o le faʻaogaina o mata, o le maualuga o le myopia e faigofie ona faʻalolotoina.
Fautuaga: Fomaʻi optometry i le ono masina aʻo leʻi oʻo i le 18. Afai e le mafai e tioata tuai ona faʻasaʻo le vaʻai i le tulaga masani o le matua tutusa, e tatau ona e mafaufautoe fa'apipi'i tioata.

2

Tagata matutua:Suia i le lua tausaga

O le maualuga o le myopia i tagata matutua e fai si mautu, ae e le o lona uiga o le a le suia.E fautuaina le faia o se su'esu'ega fa'afoma'i ile 1-2 tausaga.E tusa ai ma taunuuga o le optometry, faʻatasi ma manaʻoga o le galuega ma le olaga, o le a faʻamasinoina e le fomaʻi pe tatau ona toe faʻapipiʻi tioata.O tagata mama'i e maualuga le myopia e sili atu i le 600 tikeri le tikeri o le myopia e tatau foi ona faia su'esu'ega masani o le fundus e puipuia ai le tupu mai o fa'ama'i fundus.

 

Matua: O matatioata Presbyopic e tatau ona sui soo

Aua o le tikeri o le presbyopia o le a faateleina foi i le matua.E leai se taimi fa'atapula'a mo le suia o matatioata faitau.Pe a fai e tagata matutua ni tioata e faitau ai le nusipepa ma lagona le vaivai, ma o latou mata e tiga ma le lelei, e tatau ona latou o i le falemai e siaki pe talafeagai le talavai o tioata.

3
4

O a mausa leaga o le a aafia ai le olaga o matatioata?

Mausa Leaga 1: Aveese ma fai mata tioata i le lima e tasi
A e aveese letioata, e te aveesea i latou i taimi uma mai le tasi itu.I le aluga o taimi, o le a e iloa ai ua matala ia fao i le isi itu o le malumalu, ona faaletonu ai lea o malumalu, pa'u'u solo, ma malepe tioata.O le faʻaleagaina o vae faʻata o le a mafua ai foi ona le mafai ona ofuina saʻo tioata, e aʻafia ai le faʻasaʻo.

Mausa leaga 2: Solo sa'o matatioata ile ie tioata
Pe a tatou lagona o loʻo i ai le pefu poʻo le pisia i luga o le tioata, o le tali muamua o le solo saʻo lea i le tioata tioata, ae tatou te le iloa o le a faʻateleina ai le feteʻenaʻiga i le va o le pefu ma le tioata, lea e tutusa ma le fufuluina o le tioata i se pulumu uʻamea.Ioe, o le tioata e faigofie ona valu.

Mausa Leaga 3: Taele, taele ma fai mata tioata
O nisi o uo e fiafia e fufulu a latou matatioata ma i latou aʻo taʻele, pe fai mata tioata aʻo faʻafefe i vaipuna.A fetaui le tioata i le ausa vevela poʻo le vai vevela, o le ata tifaga e faigofie ona paʻu ese, faʻalautele ma faʻaleagaina.I le taimi lea, e mafai ona faigofie ona ulu atu le ausa vai i totonu o le ata tifaga, lea e mafua ai foi ona paʻu ese le tioata.


Taimi meli: Apr-11-2023