бифокална рамна леќа со кружен врв

Бифокален објектив со рамен/заоблен врв


Детали за производот

Ознаки на производи

Бифокалната леќа може да се нарече леќа со повеќе намени.Има 2 различни полиња на гледање во една видлива леќа.Поголемиот од објективот обично го има рецептот неопходен за да го видите растојанието.Сепак, ова може да биде и ваш рецепт за употреба на компјутер или среден опсег, бидејќи вообичаено би гледале директно кога гледате низ овој конкретен дел од објективот. Долниот дел, исто така наречен прозорец, обично го има вашиот рецепт за читање.Бидејќи генерално гледате надолу за да читате, ова е логичното место да го поставите овој опсег на помош за видот.

Предноста на бифокалната леќа со рамен покрив.
1. Ова е многу удобен тип на леќи што му овозможува на сопственикот да се фокусира на објекти и од блиску и од далеку преку една леќа.
2. Овој тип на леќи е дизајниран да овозможи гледање на објекти во далечина, одблиску и на средно растојание со соодветни промени во моќноста за секое растојание.
Предностите на бифокалите со кружен врв
1. Носителите можат да ги видат блиските работи по кружната форма и да ги видат работите од растојанието со останатите леќи.
2. Носителите не треба да менуваат две различни очила за вид кога и двајцата читаат книга и гледаат телевизија.
3. Носителите можат да го задржат истото држење кога гледаат и на блиското или на далечното нешто.
Ако го цените квалитетот, перформансите и иновациите, дојдовте на вистинското место.
бифокална рамна леќа со кружен врв

Достапен е индекс и материјал

МатеријалМатеријал НК-55 Поликарбонат МР-8 МР-7 МР-174
imhИндекс на рефракција 1.56 1.59 1.60 1.67 1.74
АбеAbbe Value 35 32 42 32 33
СпецСпецифична гравитација 1,28 g/cm3 1,20 g/cm3 1,30 g/cm3 1,36 g/cm3 1,46 g/cm3
УВУВ блок 385 nm 380 nm 395 nm 395 nm 395 nm
ДизајнДизајн SPH SPH SPH/ASP ASP ASP

Како функционираат бифокалните леќи?
Бифокалните леќи се совршени за луѓе кои страдаат од презбиопија - состојба во која лицето доживува заматен или искривен вид во близина додека чита книга.За да се поправи овој проблем на далечниот и блискиот вид, се користат бифокални леќи.Тие се карактеризираат со две различни области на корекција на видот, диференцирани со линија низ леќите.Горниот дел на објективот се користи за гледање далечни објекти, додека долниот дел го коригира блискиот вид.
рамен


  • Претходно:
  • Следно: