kjhgg

Празни места за стаклени леќи за пасивни 3D очила


Детали за производот

Ознаки на производи

Со објавувањето на филмот Аватар, 3Д филмовите стануваат многу популарни низ целиот свет.Меѓу сите кина Dolby Cinema и IMAX без сомнение го обезбедуваат највозбудливото доживување на гледањето.Во 2010 година, Hopesun ја изгради својата линија за производство на празни места за 3D леќи за пасивни 3D очила за раздвојување бои што се користат за Dolby и IMAX 3D кината.Леќите се издржливи, отпорни на гребење и имаат висока пропустливост.Во текот на изминатите 10 години беа испорачани над 5 милиони 3D леќи за Dolby 3D Glasses и Infitec 3D Glasses.

Она што го произведувавме вклучува:
1.ROC88 леќи со мал формат
2.ROC111 леќи со мал формат
3.ROC88 леќи со среден формат

12

3D1

3D2

Што се 3D очила и како функционираат
Вообичаено, сликите во филмовите, телевизијата и видеата се гледаат во две димензии (висина и ширина), но тоа може да изгледа ограничено.Тоа е местото каде што доаѓа 3D технологијата.
Различни типови на технологија за 3D слика бараат различни типови 3D очила за гледање.Кога 3D сигналите се испраќаат до ТВ или филмски проектор, тие се испраќаат на различни начини.Телевизорот или проекторот имаат внатрешен декодер кој го преведува типот на користеното 3D кодирање.
Потоа, кога 3D слика се пренесува на екранот, таа испраќа информации до левото и десното око одделно.Овие слики се преклопуваат на екранот.Резултатот е малку заматена слика која може да се декодира со специјални очила.
Левата и десната леќа на 3D очилата имаат различни функции, мамејќи го мозокот да го реши ова за да ги согледа овие две слики како една.Конечниот резултат е 3D слика во нашиот мозок.

Видови 3D очила
Анаглиф
Најстариот тип на овие уреди, анаглифните 3D очила се препознаваат по нивните црвени и сини леќи.Нивните рамки обично се направени од картон или хартија, а нивните леќи работат така што ја филтрираат црвената и сината светлина поединечно.

Поларизирана (пасивна 3D технологија)
Поларизираните 3D очила се типични кои обично се користат во модерните кина.Тие имаат затемнети леќи, а нивните рамки обично се направени од пластика или картон.
Слично како поларизираните очила за сонце, овие 3D очила го ограничуваат количеството на светлина што влегува во очите - едната леќа дозволува вертикални зраци на светлина во вашето око, додека другата дозволува хоризонтални зраци, со што се создава чувство за длабочина (3D ефект).

Бленда (активна 3D технологија)
Оваа опција е пософистицирана, благодарение на додадените електронски компоненти - иако тоа значи дека 3D очилата за затворање ќе бараат батерии или полнење меѓу употребите.
Овие очила имаат ролетни кои брзо се движат на секоја леќа, како и копче за вклучување-исклучување и предавател.Функциите работат заедно за да ги синхронизираат ролетните што брзо се движат според стапката на прикажување на екранот.


  • Претходно:
  • Следно: