Single Vision White

 • Блокатор на сина светлина

  Синиот блокатор на леќата е практично јасна леќа која ја блокира HEV сината светлина и обезбедува максимална заштита од УВ со минимално изобличување на бојата.Направен е со полимер што го блокира синото светло кој е директно вграден во материјалот на леќите.Овој полимер ја апсорбира сината светлина, спречувајќи ја да помине низ леќата до вашето око.Бидејќи е проѕирен објектив, Blue блокаторите може да се користат со секојдневни очила наместо обични оптички леќи за целодневна заштита од сина светлина и UV изложеност...
 • Фотохроматски + Блок со сина светлина

  Фотохромните леќи BlueBlock обезбедуваат целодневна заштита од штетната светлина на која сите сме изложени во текот на секојдневниот живот.Фотохромните леќи имаат посебна карактеристика што ги штити вашите очи од УВ (ултравиолетова) светлина со затемнување.Леќите постепено потемнуваат во текот на неколку минути кога сте на сонце и ги штитат вашите очи од неговото штетно дејство.Фотохромните леќи BlueBlock користат и професионални анти-сини леќи, кои ја филтрираат штетната HEV светлина (Blue Light), што е ...
 • Поларизиран објектив за сончеви очила

  Поларизираните леќи за сонце го намалуваат светлиот сјај и напрегањето на очите.Поради ова, тие го подобруваат видот и безбедноста на сонце.Кога работите или играте на отворено, може да станете фрустрирани, па дури и привремено заслепени од рефлектираната светлина и сјајот.Ова е потенцијално опасна ситуација која поларизацијата може да ја спречи.Како функционираат поларизираните леќи?Поларизираните леќи имаат специјална хемикалија која се применува на нив за филтрирање на светлината.Молекулите на хемикалијата се наредени специјално за да блокираат дел од светлината од п...
 • Прогресивен бифокален објектив 12mm/14mm

  Очилата за очи доаѓаат во различни видови.Ова вклучува леќа со еден вид со една моќност или јачина на целиот објектив или бифокална или трифокална леќа со повеќе јачини на целиот објектив.Но, додека вторите две се опции ако ви треба различна јачина на вашите леќи за да гледате далечни и блиски објекти, многу мултифокални леќи се дизајнирани со видлива линија што ги дели различните области на рецепт.Ако претпочитате мултифокална леќа без линија за себе или за вашето дете, прогресивен...
 • Бифокален објектив со рамен/заоблен врв

  Бифокалната леќа може да се нарече леќа со повеќе намени.Има 2 различни полиња на гледање во една видлива леќа.Поголемиот од објективот обично го има рецептот неопходен за да го видите растојанието.Сепак, ова може да биде и ваш рецепт за употреба на компјутер или среден опсег, бидејќи вообичаено би гледале директно кога гледате низ овој конкретен дел од објективот. Долниот дел, исто така наречен прозорец, обично го има вашиот рецепт за читање.Бидејќи генерално гледате надолу за да читате, ...
 • Празни места за стаклени леќи за пасивни 3D очила

  Со објавувањето на филмот Аватар, 3Д филмовите стануваат многу популарни низ целиот свет.Меѓу сите кина Dolby Cinema и IMAX без сомнение го обезбедуваат највозбудливото доживување на гледањето.Во 2010 година, Hopesun ја изгради својата линија за производство на празни места за 3D леќи за пасивни 3D очила за раздвојување бои што се користат за Dolby и IMAX 3D кината.Леќите се издржливи, отпорни на гребење и имаат висока пропустливост.Над 5 милиони 3D-леќи се испорачани за Dolby 3D G...
 • Време и вредност на технологијата на дигитални леќи со слободна форма

  Покрај основните леќи, работиме и со најсовремен центар за производство на дигитални леќи во слободна форма поврзан со тврда обвивка во куќиштето и антирефлектирачка обвивка.Површинските Rx леќи ги правиме според највисоките стандарди со време на испорака од 3-5 дена.Уверени сме дека можеме да реагираме на сите ваши барања за објектив.Некои од нашите дизајни на леќи во слободна форма се како што следува.Алфа H45 Премиум персонализиран прогресивен објектив кој нуди одличен квалитет на видот и широки визуелни полиња за секој ден...
 • Лесна интелигентна фотохромна леќа

  Фотохромните леќи се леќи за очила кои се проѕирни (или речиси проѕирни) во затворени простории и автоматски потемнуваат кога се изложени на сончева светлина.Други термини кои понекогаш се користат за фотохромни леќи вклучуваат „леќи приспособливи на светлина“, „светлоинтелигентни“ и „леќи со променлива нијанса“.Секој што носи очила знае каква мака може да биде да носите посебни очила за сонце кога сте надвор.Со фотохромни леќи луѓето можат лесно да се прилагодат на транзитните...
 • Полу-готови празни места за објектив за очила

  Покрај готовите залихи леќи, обезбедуваме сеопфатна палета на полупроизводи леќи во сите индекси до лабораториите Rx ширум светот.Сите заготовки се направени со прецизни кривини и дебелина за да се обезбеди прецизна моќност да се генерираат по површината.Истражете ги нашите полу-готови леќи Clear BlueBlock Photochromic BlueBlock Photochromic Polarized Clear Single Vision ● S/F SV 1,50 ● S/F SV 1,50 LENTICULAR ● S/F SV 1,56 ● S/F SV 1,59 ● S/F SV ● S/F SV ● S/F SV ● S/F SV 1.50
 • Цирстално чиста леќа

  Проѕирните леќи се најчесто користени за корективни наочари.Нудејќи висококвалитетна јасност, намалување на рефлексијата на светлината, подобрување на контрастот и подобрување на визуелните перформанси, нивната задача е да обезбедат удобно кристално јасна визија.Проѕирните леќи се идеални за оние кои носат очила цел ден секој ден.Добри се и за оние кои го сакаат изгледот што им го дава носењето очила, дури и ако видот им е одличен.Со еден збор, проѕирните леќи се одлични за секого Hopesun нуди една од перките...