прогресивна леќа 1

Прогресивен бифокален објектив 12mm/14mm


Детали за производот

Ознаки на производи

Очилата за очи доаѓаат во различни видови.Ова вклучува леќа со еден вид со една моќност или јачина на целиот објектив или бифокална или трифокална леќа со повеќе јачини на целиот објектив.
Но, додека вторите две се опции ако ви треба различна јачина на вашите леќи за да гледате далечни и блиски објекти, многу мултифокални леќи се дизајнирани со видлива линија што ги дели различните области на рецепт.
Ако претпочитате мултифокален објектив без линија за себе или за вашето дете, прогресивен дополнителен објектив може да биде опција.
Современите прогресивни леќи, од друга страна, имаат мазен и конзистентен градиент помеѓу различните сили на леќите.Во оваа смисла, тие можат да се наречат и „мултифокални“ или „варифокални“ леќи, бидејќи ги нудат сите предности на старите би- или трифокални леќи без непријатности и козметички недостатоци.

Придобивките од прогресивните леќи
Со прогресивни леќи, нема да треба да имате повеќе од еден пар очила со вас.Не треба да менувате помеѓу вашите очила за читање и обичните очила.
Визијата со прогресивците може да изгледа природно.Ако се префрлите од гледање нешто одблиску до нешто далечно, нема да добиете „скок“ како
бифокални или трифокални.Значи, ако возите, можете да погледнете во контролната табла, на патот или на знак во далечина со непречена транзиција.
Изгледаат како обични очила.Во една студија, на луѓето кои носеа традиционални бифокални леќи им беа дадени прогресивни леќи за да ги испробаат.Авторот на студијата рече дека повеќето го направија префрлувањето засекогаш.

Ако го цените квалитетот, перформансите и иновациите, дојдовте на вистинското место.

Достапен е индекс и материјал

МатеријалМатеријал НК-55 Поликарбонат МР-8 МР-7 МР-174
imhИндекс на рефракција 1.56 1.59 1.60 1.67 1.74
АбеAbbe Value 35 32 42 32 33
СпецСпецифична гравитација 1,28 g/cm3 1,20 g/cm3 1,30 g/cm3 1,36 g/cm3 1,46 g/cm3
УВУВ блок 385 nm 380 nm 395 nm 395 nm 395 nm
ДизајнДизајн SPH SPH SPH/ASP ASP ASP
џјуиДостапни облоги HC/HMC/SHMC HC/HMC SHMC SHMC SHMC

Кој користи прогресивни леќи?
Речиси секој со проблем со видот може да ги носи овие леќи, но тие обично им се потребни на луѓе постари од 40 години кои имаат пресбиопија (далековидност) - нивниот вид се заматува кога работат одблиску, како читање или шиење.Прогресивните леќи може да се користат и за деца, за да се спречи зголемување на миопијата (кратковидост).
прогресивен

Совети за прилагодување на прогресивни леќи
Ако одлучите да ги пробате, користете ги овие совети:
Изберете квалитетна оптичка продавница што може да ве води низ процесот, да ви помогне да изберете добра рамка и да бидете сигурни дека леќите се совршено центрирани над вашите очи.Лошо опремените прогресивци се честа причина зошто луѓето не можат да се прилагодат на нив.
Дајте си една или две недели да се прилагодите на нив.На некои луѓе можеби ќе им треба и еден месец.
Погрижете се да ги разберете упатствата на вашиот очен лекар за тоа како да ги користите.
Носете ги новите леќи што е можно почесто и престанете да ги носите другите очила.Ќе го направи прилагодувањето побрзо.


  • Претходно:
  • Следно: