lente progresive 1

Lente bifokale progresive 12mm/14mm


Detajet e produktit

Etiketat e produktit

Syzet vijnë në lloje të ndryshme.Kjo përfshin një lente me një shikim me një fuqi ose forcë mbi të gjithë lentet, ose një lente bifokale ose trifokale me forca të shumta mbi të gjithë lentet.
Por ndërsa dy të fundit janë opsione nëse keni nevojë për një forcë të ndryshme në lentet tuaja për të parë objekte të largëta dhe të afërta, shumë lente multifokale janë projektuar me një vijë të dukshme që ndan zonat e ndryshme të rekomandimit.
Nëse preferoni një lente multifokale pa linjë për veten ose fëmijën tuaj, një lente shtesë progresive mund të jetë një opsion.
Lentet moderne progresive, nga ana tjetër, kanë një gradient të qetë dhe të qëndrueshëm midis fuqive të ndryshme të lenteve.Në këtë kuptim, ato mund të quhen gjithashtu lente "multifokale" ose "varifokale", sepse ato ofrojnë të gjitha avantazhet e lenteve të vjetra bi- ose trifokale pa shqetësime dhe të meta kozmetike.

Përfitimet e lenteve progresive
Me lente progresive, nuk do të keni nevojë të keni më shumë se një palë syze me vete.Ju nuk keni nevojë të ndërroni mes syzeve të leximit dhe syzeve të zakonshme.
Vizioni me progresistët mund të duket i natyrshëm.Nëse kaloni nga shikimi i diçkaje nga afër në diçka larg, nuk do të merrni një "kërcim" si
ju do të bëni me bifokale ose trifokale.Pra, nëse jeni duke vozitur, mund të shikoni në pultin tuaj, në rrugë ose në një shenjë në distancë me një tranzicion të qetë.
Duken si syze të rregullta.Në një studim, njerëzve që mbanin bifokale tradicionale iu dhanë lente progresive për t'i provuar.Autori i studimit tha se shumica e bënë ndryshimin për mirë.

Nëse vlerësoni cilësinë, performancën dhe inovacionin, keni ardhur në vendin e duhur.

Indeksi dhe Materiali i disponueshëm

MaterialiMateriali NK-55 Polikarbonat MR-8 MR-7 MR-174
imhIndeksi i Përthyerjes 1.56 1.59 1.60 1.67 1.74
AbbeVlera Abbe 35 32 42 32 33
SpecGravitet specifik 1.28 g/cm3 1.20 g/cm3 1.30 g/cm3 1.36 g/cm3 1.46 g/cm3
UVBlloku UV 385 nm 380 nm 395 nm 395 nm 395 nm
DizajnDizajn SPH SPH SPH/ASP ASP ASP
jyuiVeshjet e disponueshme HC/HMC/SHMC HC/HMC SHMC SHMC SHMC

Kush përdor lente progresive?
Pothuajse kushdo me një problem shikimi mund t'i mbajë këto lente, por ato zakonisht u nevojiten njerëzve mbi 40 vjeç që kanë presbiopi (largpamësi) -- shikimi i tyre turbullohet kur bëjnë punë nga afër, si leximi ose qepja.Lentet progresive mund të përdoren edhe për fëmijët, për të parandaluar rritjen e miopisë (miopisë).
progresive

Këshilla për përshtatjen me lente progresive
Nëse vendosni t'i provoni, përdorni këto këshilla:
Zgjidhni një dyqan optik cilësor që mund t'ju udhëheqë gjatë procesit, t'ju ndihmojë të zgjidhni një kornizë të mirë dhe sigurohuni që lentet të jenë të përqendruara në mënyrë të përsosur mbi sytë tuaj.Progresistët e pajisur keq janë një arsye e zakonshme pse njerëzit nuk mund të përshtaten me ta.
Jepini vetes një ose dy javë për t'u përshtatur me to.Disa njerëz mund të kenë nevojë për një muaj.
Sigurohuni që të kuptoni udhëzimet e mjekut tuaj të syrit se si t'i përdorni ato.
Vishni lentet tuaja të reja sa më shpesh të jetë e mundur dhe ndaloni së veshuri syzet e tjera.Do ta bëjë rregullimin më të shpejtë.


  • E mëparshme:
  • Tjetër: