Лесна интелигентна фотохромна леќа

Лесна интелигентна фотохромна леќа


Детали за производот

1,50 CR-39

Ознаки на производи

Фотохромните леќи се леќи за очила кои се проѕирни (или речиси проѕирни) во затворени простории и автоматски потемнуваат кога се изложени на сончева светлина.Други термини кои понекогаш се користат за фотохромни леќи вклучуваат „леќи приспособливи на светлина“, „светлоинтелигентни“ и „леќи со променлива нијанса“.
Секој што носи очила знае каква мака може да биде да носите посебни очила за сонце кога сте надвор.Со фотохромните леќи, луѓето можат лесно да се прилагодат на преминот од вештачко (внатрешно) во природно (надворешно) осветлување, притоа обезбедувајќи и заштита од ултравиолетови зраци, тие ја елиминираат потребата од очила за сонце со рецепт.
Дополнителна придобивка од фотохромните леќи е тоа што тие ги штитат вашите очи од 100 проценти од штетните сончеви УВА и УВБ зраци.

khjg
P2

Како функционираат фотохромните леќи
Молекулите одговорни за предизвикување затемнување на фотохромните леќи се активираат од ултравиолетовото зрачење на сонцето.Бидејќи УВ зраците продираат во облаците, фотохромните леќи ќе потемнуваат во облачните денови, како и во сончевите денови.

Предности на фотохромни леќи

Бидејќи животната изложеност на една личност на сончева светлина и УВ зрачење е поврзана со катаракта подоцна во животот, добра идеја е да се земат предвид фотохромните леќи за детски очила, како и за очила за возрасни.
Додавањето антирефлектирачки слој на фотохромните леќи уште повеќе ги подобрува нивните перформанси.Облогата AR овозможува повеќе светлина да помине низ фотохромните леќи за поостар вид при услови на слаба осветленост (како возење ноќе) и ги елиминира досадните рефлексии на сончевата светлина и другата светлина од задната страна на леќите при светли услови.
Иако фотохромните леќи чинат повеќе од проѕирните леќи за очила, тие нудат погодност за намалување на потребата да носите пар диоптриски очила за сонце со вас каде и да одите.
jhgf
Во Hopesun, фотохромните леќи се достапни во речиси сите материјали и дизајни на објективи, вклучувајќи леќи со висок индекс, бифокални и прогресивни леќи.
Ако го цените квалитетот, перформансите и иновациите, дојдовте на вистинското место.

Достапен е индекс и материјал

МатеријалМатеријал НК-55 Поликарбонат МР-8 МР-7 МР-174
imhИндекс на рефракција 1.56 1.59 1.60 1.67 1.74
АбеAbbe Value 35 32 42 32 33
СпецСпецифична гравитација 1,28 g/cm3 1,20 g/cm3 1,30 g/cm3 1,36 g/cm3 1,46 g/cm3
УВУВ блок 385 nm 380 nm 395 nm 395 nm 395 nm
ДизајнДизајн SPH SPH SPH/ASP ASP ASP

Истражете ги нашите фотохромни леќи


 • Претходно:
 • Следно:

 • Достапен опсег на моќност

  - Цилиндар
  0,00 0,25 0,50 0,75 1.00 часот 1.25 1.50 1,75 2.00 часот 2.25 2.50 2,75 3.00 часот 3.25 3,50 3,75 4.00 часот 4.25 4.50 4,75 5.00 часот 5.25 5,50 5,75 6.00 часот
  + Сфера 0,25
  0,50
  0,75
  1.00 часот
  1.25

  50

  55

  60

  65

  70

  75

  1.50
  1,75
  2.00 часот
  2.25

  55

  65

  70

  2.50
  2,75

  65

  3.00 часот
  3.25
  3,50
  3,75
  4.00 часот

  55

  55

  60

  65

  70

  4.25
  4.50
  4,75
  5.00 часот
  5.25

  55

  65

  5,50
  5,75
  6.00 часот
  6.25
  6.50
  6,75
  7.00 часот

  55

  7.25

  50

  55

  60

  7.50
  7,75
  8.00 часот
  - Цилиндар
  0,00 0,25 0,50 0,75 1.00 часот 1.25 1.50 1,75 2.00 часот 2.25 2.50 2,75 3.00 часот 3.25 3,50 3,75 4.00 часот 4.25 4.50 4,75 5.00 часот 5.25 5,50 5,75 6.00 часот
  - Сфера 0,00
  0,25
  0,50
  0,75
  1.00 часот
  1.25
  1.50
  1,75
  2.00 часот

  65

  70

  75

  65

  70

  65

  2.25
  2.50
  2,75
  3.00 часот
  3.25
  3,50
  3,75
  4.00 часот
  4.25
  4.50
  4,75
  5.00 часот

  65

  5.25
  5,50
  5,75
  6.00 часот

  65

  70

  6.25
  6.50
  6,75
  7.00 часот
  7.25
  7.50
  7,75
  8.00 часот